donderdag 2 mei 2013

Lou de fletskont


Vandaag ben ik naar de school geweest omdat ik toch heel graag meehelp aan het filmproject. Fysiek gezien ging het relatief goed (geen vreugdedans of zo, dat komt nog de komende weken   :) als het nog beter met me gaat nu ik vandaag mijn derde hernia infiltratie heb gehad na school) 

De studenten weerzien was het  heerlijkst van deze dag.
Om mezelf voor zoveel dapperheid ( namelijk de pijn verbeten en ervoor gegaan-) te belonen, kocht ik wat potplanten. Op de zijkant van de kartonnen dozen hierboven, zie je wat het hoort te worden.
Potten kon niet meer want mijn voorraad-energie-van-de-dag was op, en de avondzon kwam eraan, en in de verte zag ik Lupus spartelen in zijn rieten zetel achter in de tuin (zie foto hieronder)
Voor het eerst sinds lang een hele namiddag zonder t baasje is zwaar voor Lou, mijn "fletskont". Het Vlaamse werkwoord fletsen is absoluut niet in standaardnederlands te verwoorden.
Lou toont altijd zijn blijdschap door zich op zijn rug te gooien en zijn buikje ostentatief omhoog te steken.
Daarop dient dan geaaid te worden.
En als het aaien niet snel genoeg komt, begint hij kopjes te geven aan de stoel


17 opmerkingen:

 1. Zo te lezen heb je een fijne dag gehad! Ik hoop dat je snel baat hebt bij de behandeling.
  Heerlijk, zo'n aanhalig kattenbeest. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je zo genoten hebt van je studenten en die Lou is om op te vreten,ha,ha...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijne dag , mooie planten en een heeeerlijk kattenbeest x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijke dag, mooie planten en heerlijke kat

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je een prachtige en kleurrijke tuin en je poezenkind,wat een dotje zeg,fijn weekend,lieve groet Musje,naar dat je pijn hebt,hopelijk word het snel beterder.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's. Fijn dat het een leuke dag is geweest. Mooi planten. Ik wilde dat wij al zover waren in de tuin. Hopelijk slaat de behandeling snel verder aan, zodat je geen pijn meer hebt.

  Liefs, Evita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Onze kat 'zok' smijt zich ook altijd op die manier en moet dan eveneens dringend op de buik ge-aaid (moet dat met of zonder koppelteken?) worden. Plezant hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "geaaid" één woord want geen leesprobleem. Zoals "zonneactiviteit" (stom dat ik niet meteen op een meer tot de verbeelding sprekend voorbeeld kom, dat laat ik aan jou over)

   Tot binnenkort.

   Verwijderen
 8. En dan merkte ik nog iets anders op in je tuin: 'het Duitse eenrichtingsverkeersbord'. Vorig weekend ergens langs de baan scheefgeslagen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat kan jij toch prachtig met woorden goochelen en namen bedenken ,geweldig en de groeten van garry en Greta,,,,,zo leuk
  Groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh wat een schatje seg.
  zo lief...

  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...