vrijdag 3 mei 2013

Allegaartuindeken

 

Vanavond een zomerdeken naar de tuin gehaald. Voor de fleur.

Het bestaat uit een samenraapsel van:

1. Breisels uit de tijd dat ik nog pulls voor de kinderen maakte en na een mouw of zo stopte omdat ik ofwel geen garen, ofwel geen zin meer had… die zwarte met die Noorse bloemmotieven is nooit afgeraakt wegens te kleine naalden, te veel telwerk en te weinig geduld, 

2. Sjaals die ik ooit begon maar niet graag zag wegens te fel,

3. Granny squares die ik ooit voor een kussen begon maar  met te grote haaknaalden en bijgevolg niet netjes genoeg

4. Een rand van een hartenmotieffleeceke dat nergens bij paste en telkens wanneer ik in mijn stoffenkast keek vroeg ik me af waarom ik dat in godsnaam ooit had gekocht.
 

 Tonight  I used my summer blanket in  the garden. Seeing it, always makes me  warm inside and happy.
It actually rather is a  hodgepodge of:
1. Knitted things from the time I still knitted pull-overs  for the children and made ​​a sleeve or so and then quit  half way because  I was out of  yarn, or the knitting  no longer made sense ... that black knitting with Norwegian motifs  never was finished at all,
2. Scarves that I once started but  that I did not like because they seemed too bright
3. Granny squares that I ever started as  a cushion but with  too large crochet hooks   that made it  look like the most ugliest cushion in the world.
4. Some fleece fabric that seemed useless and I was asking myself why on earth did I ever buy it 
Resultaat: een allegaartuindeken, een misbaksel eigenlijk, maar iedereen houdt ervan. Wanneer de dochter niet in Hamburg woont, gebruikt ze het doorgaans om op haar buik in het gras een boek te lezen. Er komt dan altijd een kat of twee bijliggen. Dit deken trekt ze werkelijk aan, kunnen ze goed hun nagels inzetten.


When the daughter doesn’t live in Hamburg, she uses this thing it in the grass reading a book. On her belly of course. At such a time there always is one (or 2 or 3 ) cat hovering about. The cats truly ador this combination of wool, yarn and fleece, apparently this is the best material to put their nails in and scratch along.En van katten gesproken. Lola die net als ik met rug en achterpoot/been-problemen kampte de voorbije twee maanden, recupereert stilaan. Op dit ogenblik is ze zelfs weer in staat om in de sofa te springen. Ik had zonet een warmwaterkruik gemaakt voor mijn pijnlijke been (eigenlijk gaat het best goed, ik ben vandaag weer de hele namiddag gaan werken, maar nu moet ik even bekomen) en ik zat in de sofa op de laptop en ging even naar de keuken en nu ik hier weer arriveer ligt Lola heel trots bovenop de warmwaterzak. Duidelijk ervan genietend.
Lap, die ben ik kwijt.


13 opmerkingen:

 1. Wat een fijne deken; alleen al door al die koester momentjes die je ermee hebt, heel bijzonder. Ik vind hem ook echt heel erg mooi en het geeft kleur aan je leven , in alle opzichten. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtige deken!!!!!!! mooie header heb je ook gemaakt

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleurige deken heb je gemaakt. En extra speciaal dat het gemaakt is eigen restjes. Van je nieuwe header word ik ook al zo vrolijk.
  Fijn (kleurrijk) weekend.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige foto's en een prachtige deken... bijzonder door de verhalen die erin zitten. Zo krijgt alles toch weer een doel... super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zijn nou de dekens waar ik van hou, kleur, scheef, allergaartje....love it!!!
  En id super gezellige header :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk idee om al die 'ongewenste' stukjes tot een vrolijke rommeldeken te maken! Briljant!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je deken super mooi en dat allegaartje bij elkaar is een erg mooi eindresultaat dan toch geworden!Sta er toch telkens versteld van hoe vrolijk en een en al kleurenexplosie wat er tussen jou vingers vandaan komt,love it!


  fijn weekend!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hihi,al met al is het wel een hele mooie deken geworden!
  Je tuin ziet er ook leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een super leuke plaid ,man wat maak jij een leuke dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook Lola weet waar het goed is :-) Die deken is echt wel super hoor, zou ik ook van houden :-) Fijn allegaartje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh ja, datos echt een toffe ! Ik heb hier ook zo nog wel watliggen....en ik brei graag klein lapjes om een patroon te proberen, nu kan ik er ook iets mee doen ! Keigoed idee

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dit vind ik nu eens een supermooi deken! En die hartjesfleece past er helemaal bij! Jij hebt ongelooflijk veel talent!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...