woensdag 1 mei 2013

Duif met een hoofdletter

 Theo en Tilda Toekan houden Duif op veilige afstand.
 

Nu de meesjes en de roodborstjes niet meer  het voederhuisje  bezoeken, heeft er zich een hele dikke vette duif genesteld.
Vanwege haar fameuze postuur  is er  zelfs geen naam bedacht, maar werd het gewoon “Duif-met-een–hoofdletter”.

Now that the tits  and the robins no longer  visit  the bird feeder, a very  big fat pigeon took their place and nested there.
Because of her enormous size, I won’t even bother to choose a name, for me  it's justPigeon” with a capital letter.


Vermits Duif nu al minstens drie dagen onafgebroken het vogelhuisje bemant, en ik een beetje bevreesd ben voor de viezigheid die ze achterlaat, dacht ik eerst: “ik hang wat vrolijke kleurtjes aan het huisje, dat schrikt Duif wel af.”
Maar Duif kwam aanvliegen en vond haar gepimpte huisje best leuk.

Since Pigeon  has  already  been staying for at least three days in the birdhouse, and I'm a little afraid of the filth she  leaves behind,  I thought: "let’s put some bright colors to the birdhouse, so Pigeon  will be scared off."
But Pigeon   flew in  and liked her pimped house very very much                                      Duif vindt haar gepimpte huisje best wel leuk...

Eigenlijk had ik het een beetje aan mezelf te wijten, want haar afbeelding stond heel duidelijk op het plaatje. Duif moet gedacht hebben “he? Dat ben ik!”:

(Daarom heb ik ook een plaatje met een vreemde gele vogel gemaakt. Hopelijk herkent hij zichzelf en komt hij bij Duif wonen.)

Toen vroeg ik me af of de afgebleekte plaatjes in een heldere kleur haar zouden afschrikken. En ik knipte wat toepasselijkheden uit tijdschriften en ging er zozeer in op dat Lou het beu was om tegen mijn been aan te schurken voor eten en zich midden in mijn copy-and-paste legde, en toen ik de kat had gevoederd en de nieuwe (echt wel fel gekleurde) bewegwijzering had aangepast, dacht ik “dát zal Duif leren” en nog geen twee minuten later was ze er weer, in grote teugen genietend van haar nóg nieuwere stek.
Then I wondered  whether  the bleached pictures in a bright color would deter her And I cut some appropriate words  from magazines and was so focused that I even forgot to feed  Lou and he got fed of rubbing himself against my leg and positioned himself in the middle of  in my copy-and-paste, and when  I changed the new (really bright colored) words, I said "that will teach Pigeon" and just when the words came out of my mouth, Pigeon popped up again, enjoying even better her new home .
 
 
Later  heb ik er Theo en Tilda Toekan ingezet.
HA! Geen Duif meer te zien.
Later , I got   Theo and Tilda Toucan in the house. HA!  Pigeon disappeared miraculously. That’s the trick.
 

 

12 opmerkingen:

 1. Haha, wat ontzettend leuk! Het ziet er zo gezellig uit, en zo leuk dat je ook foto's hebt van die duif! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is onmogelijk geen foto's van Duif te hebben. Ze is er de hele tijd. Ook als ik met het fototoestel dichtbij kom.

   Verwijderen
 2. Whahahah ik lig in een deuk om je verhaal,echt geweldig vind ik dit,deze duif houdt van vrolijke kleurtjes haha,fijne dag,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha...wat een leuk verhaal... nu gaat Duif vast een ander huisje zoeken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Agossie .... na zo een heel verhaal (heeeeeeeeeerlijk om te lezen) .... zal ik Duif (met een Hoofdletter) best wel gaan missen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat grappig. Ik vind duifjes zo leuk en lok ze juist in mijn tuin ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proest!!! Wat een werk heb je verricht voor die arme duif hahahahaha! Ik lig helemaal in een deuk om dit verhaal! Ik moet zeggen dat ik meneer en mevrouw Toekan wel veel leuker vind hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whahaaa...vanavond je blogbericht al op mijn mobieltje gelezen,maar reageren daarop is niet zo handig,zeker als je je leesbrilletje dan niet in de buurt hebt,ha,ha....maar ik heb in een deuk gelegen met jou en je vogelrestaurant.Ja duiven....ik heb er niets op tegen,maar zie ze liever ook gaan als komen,heb zo ooit eens met een duif 'aangepapt'door hem te voeren en kwam er niet meer vanaf.....met als resultaat alle tuinkussen vol duivenstront!;-(....nou dan weet je niet hoe gauw je dat voeren dan toch maar moet laten en wegjagen die hap!Gelukkig heb jij 2 stoere Toekans!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. p.s....you have a nice new banner girl!;-)

   Verwijderen
 8. oho... haha en is duif veilig voor de poezels ?
  Heb net nog je adres in een reactie gezet bij : Fotootje vandaag http://fotootjevandaag.wordpress.com/2013/05/02/een-hoofd-vol/
  Zij had het over TE veel ideetjes een hoofd vol en ik moest aan jou denken met al je fantasie haha :-)
  Liefs, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net gelezen, zeer hekenbaar, mijn hoofd zit continu vol, maar ik vind dat best zo, ik zou het niet anders willen, lekker spannend, en je beleeft massa's en hebt in je hoofd altijd wel wat te doen. Iemand zegt daar ook dat je af en toe rust moet nemen in je hoofd, daarmee ben ik het niet eens.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...