zaterdag 25 mei 2013

Leeftijds(on)geschikte kledingSoms bekijkt mijn moeder me van kop tot teen en vraagt ze me droogweg of mijn kleding niet “erover” is voor iemand-van-mijn-leeftijd. Mijn moeder is bijna 80 dus ik vraag me af of het aan haar of aan mij ligt.
Mijn leeftijd is ondertussen geweten.  Zijn foto's 1-3 erover voor een 54-jarige?
Ik kan het  niet helpen,het is sterker dan mezelf: ik ben nu eenmaal een  kleurenfanaat  en vind het redelijk oneerlijk dat kleuren leeftijdsgebonden zijn. Idem voor dierenprints. Ik hou van kleedjes  met kleine zebra’s erop, of vosjes, of zwaluwen.
Dus meestal maak ik een compromis en draag ik een jeans  (safe) met iets fleurigs erbij maar wanneer ik dan  een bloemenrokje van King Louie zie, ben ik verkocht (ook al heb ik ze ondertussen in bijna alle kleuren) en gaat het mee naar huis.


                                   Zo zie ik er doorgaans uit. Is dit 'erover' wegens leeftijdsongeschikt?


Toen er vandaag een pop-up  outlet winkel bij ons in de buurt zomaar verscheen, kwam er  gelukkig net een  parkeerplaats voor de deur vrij (somebody loves me...) dus  ging ik op zoek naar  “leeftijdsgeschikte” kleding. Mijn been doet nog altijd pijn, dus ik hopte zo wat rond en vond een aantal stukken die op het eerste gezicht min of meer geschikt leken, maar no way dat ik mij zou bukken om mijn schoenveters los te maken, dus die rok heb ik helemaal niet gepast (er zit toch een rek bovenin) en de fut ontbrak me om mijn jasje uit te doen, dus nam ik de rest ook zo maar op het blote oog mee.
Ik vraag me af of mijn missie geslaagd is.
Resultaat: een niet zo opvallend (want vrij donker paarsig en kleine motiefjes) rokje, een sjaal met pauwenogen (pauwenogen, is dat niet  voor oude dametjes ?!!), een heel sober uitziend giletje (oudroze, want vanaf 50+ worden pastelkleuren aangeraden die de leeftijd verzachten, haha) en een blouse met rozen ( geen opvallende kleuren, donkere ondergrond, en alweer pastelroze rozen). Zal mijn mama tevreden zijn? Misschien geef ik het wel allemaal aan haar als het bij mij tegenvalt.
Uiteraard dienen deze nieuwe dingen niet om samen te combineren want dat zou pas goed fout zijn maar ik heb ze voor de foto toch even samen op de wasdraad gehangen. En op onderweg kwam ik de  bieslook tegen die er deze dagen behoorlijk fleurig uitziet met al die regen.

30 opmerkingen:

 1. Ik wou dat ik me zo durfde kleden ;-)

  En de bieslook ziet er fleurig uit! Wij hebben momenteel nog maar 2 steeltjes of zo in de pot haha, morgen toch eens even gaan verzorgen als eraan toe geraak..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je hele leuke reactie op mijn blog!!! Je kleding-kleur is TOP en heeft niets maar dan ook niets met leeftijd te maken-PLEASE-zeg. Alsjeblieft: blijf je vooral zo kleden-saaie mussen zijn er genoeg. Ik hou niet van doorsnee en weiger mij aan te passen aan de massa-bij ons valt er tenminste nog wat te zien en te genieten. En zeker ook omdat het in NL vaak grijs weer is-is kleur top. Goed weekend-xxx-Sil

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ligt aan uw mama !
  Persoonlijk vind ik dat er maar ene no-go is op vestimentair gebied eens 35+ : te kort gerokt.
  (pas op hé, als ge schoon benen hebt is mini zeker ok, maar zo'n rokskes die maar net uwen derriere bedekken dat is echt iets voor jonge(re) dingskes!)
  Kleur, en printjes al dan niet met schattige beestjes, daar staat geen leeftijd en geen geslacht op !
  Erover ? Bijlange niet !
  Ge zijt nen trendsetter!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een kennisje van mij die inmiddels al 81 is, loopt geregeld in gelijksoortige fleurige rokken rond als die van jou. Het staat haar goed en ze weet hoe ze het moet combineren. Voorlopig zit je met 54 dus wel veilig, kom maar op met al die kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uw tuin is om te pikken, zo schoon !
  En verander niet van stijl hé, madammen met felle kleuren die stralen levenslust en vriendelijkheid en gezelligheid, en zelfzekerheid en lef uit !!!!! Ik hoop dat uw haar ook lekker opvalt, want dat past erbij !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die rokken zijn geweldug!! En als je in de spiegel kijkt en het ziet er mooi uit dan is het toch goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon dragen waar jij je lekker en goed in voelt ... de enigste grenzen die we ons daarin namelijk opleggen zijn de grenzen door anderen opgelegd wat wel en niet zou kunnen .....

  Ik vind het geweldig meis ... en doe volmondig met je mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. He! Nu iedereen hierboven mijn kleding-van-alle-dag goed vindt, heb ik de nieuwe madamemedingen voor niets gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha zal ik je dan opgeven bij Hotter than my daughter,draag gewoon lekker waar jij je fijn bij voelt,de foto met kleding aan de lijn vind ik super,fijne zaterdag,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, geef die leeftijd-kledingstukken maar gauw aan je mama! Als jij je kledingstijl gaat aanpassen aan wat een ander goed voor jou vindt, ben je jezelf niet meer! Mijn moeder had voor mij als kind wat betreft bepaalde kleuren nogal een uitgesproken idee wat mij stond en wat niet. Later begreep ik dat zij een hekel aan die kleuren had, maar dat ze goed bij mij pastten. Ik had bijvoorbeeld een stelletje uitgekozen voor en feest van mijn opa en oma, wat ik pas na héél lang aandringen kreeg. Mijn moeder had liever een andere kleur gehad, ze vond dit te bleek voor mij. Pas terug zag ik er een foto van en dacht: Wat stond het mij prachtig, ik voelde het zelf heel goed aan! Blijf bij jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoe bonter hoe beter niks mis mee....Laatst ging ik op save voelde me a niet op mn gemak en b zei iemand mmmm wat ben je saai vandaag hahaha
  Ik stap ook rustig in mijn rode werkbroek (tuinbroek) met daaronder een roze trui de winkel in, zijn ze hier al helemaal gewend haha
  Dus breng ze maar terug je nwe aanwinsten en op naar King Louie hier nog een groot fan!!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker aandoen waar je jezelf goed bij voelt. Hier krijg ik commentaar van dochterlief die vind dat bepaalde dingen echt niet kunnen.Helaas voor haar trek ik me er niks van aan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk toch zo kleurrijk, gewoon dragen waar je je zelf happy bij voelt. Zolang je maar geen geval bent voor 'hotter than my daughter' is alles veroorloofd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nooit gehoord van "hotter than my daughter" maar kan me er wel iets bij voorstellen.

   Geen probleem in huize Dachshund: "my daughter is whithout any shred of dooubt much hotter than I am"

   Verwijderen
 14. Zopas gelezen in de blogspot "Moos en haar moosies": je hebt de echte harde wereld,en de warme deken van de blogwereld met heel veel liefde en happiness.
  Dus als jullie allemaal in de warme blogwereld mij een hart onder de riem steken, is dat nog helemaal niet wat de echte harde wereld ervan denkt.
  Dat is weer iets om over na te denken,toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. gewoon aan doen wat je leuk vind! Ik vind het super al je kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Colored shoes,vintage shirts and flowering landscape,it's all wonderful Brigitte!
  Happy week end!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I love it!!! Ik ben ook een King Louie-fan, zwijmel bij Who's that girl en wentel me in kleurtjes! Op vrolijkheid staat geen leeftijd dus asjeblieft, hou je eigen stijl!!! Deze zorgt voor zonneschijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind je kleding stijl super en zag net een linkje van jou in een reactie bij Sil. Vooral blijven dragen waar jij je happy in voelt en vooral die andere outfits snel terug brengen of aan je moeder geven. Gewoon jezelf zijn en blijven, zo 'dwing' je respect af, als je je gaat aanpassen voor anderen ben je niet meer jezelf en zullen anderen je ook niet waarderen zoals je echt bent. Warme groetjes van Susan die deze vakantie ook bewust voor meer kleur heeft gekozen als voor een jeans met een basic shirtje. Ik heb veel leuke reacties gekregen ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lekker dragen waar jij je goed bij voelt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Moeders denken het altijd beter te weten,ha,ha(dit zou mijn dochter zeggen dan)lekker dragen waar jij je happy in voelt en zolang ze je niet met een man of 20 tegelijk nastaren en er stil van blijven staan is er niets aan de hand toch en zowel dan heeft dat ook wel weer iets!Je hebt goede inkopen gedaan...de sjaal met pauwenogen is ook heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gewoon jezelf blijven. Die vrolijke kleuren horen gewoon bij jou en het maakt mij ook altijd weer vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hmm, ik ga toch voor de eerste foto's.En ik vind dat echt niet teveel voor iemand van jouw leeftijd. Gewoon doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Aantrekken wat je zelf leuk vind dan is het altijd goed

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik vind dat helemaal niet ongeschikt, die outfits van jou ademen gewoon Brigitte ;-) Trouwens, mijn mama draagt pas sinds haar vijftigste felgekleurde skinny jeans, dus je bent lang niet de enige vijftiger die zich nog jong en hip kleedt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind de kleding vrolijk en prachtig! Hoe oud je ook bent felle kleuren kun je altijd dragen zolang jij je er maar gelukkig bij voelt!!!
  Ik hou ervan! Ik word blij van kleur!!! En je moet niet denken wat anderen van je vinden! Ben wie je bent en blijf jezelf!!!
  Ik ga voor het eerste plaatje;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik word 60 ssssttttt, niet verder vertellen maar draag ook graag felle kleuren en felle kleuren panties en heb ook van die leuke korte laarsjes, alleen door mijn zere been loop ik daar niet zo veel op, maar wat zecht leeftijd, draag waar je je lekker bij voelt, jammer dat je rug nog steeds pijn doet, ...................
  de bovenste foto zag ik de matroesjkas, russische dames, leuk gemaakt hoor, spelden kussen ook, je ziet Tineke is een beetje aan het dwalen in je blog, ik ben weer redelijk bij!
  Liefs Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nee nee nee,....heel erg leuk om naar te kijken.
  Moeten alle vrouwen doen en weg met die simpele spijkerbroek.
  dat is voor in de tuin hahahaha,
  Lopen er maar meer vrouwen zo dan is het straat beeld een stuk plezanter (wat ze bij jullie zeggen.hahaha )

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Keileuke laarsjes heb jij zeg! En niks aantrekken van de mama... ik vind jouw kleren super! En als ik heel eerlijk mag zijn, misschien toch niet meer te vaak naar die outlet gaan... Alhoewel "aan" kan het soms nog wel meevallen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...