maandag 6 mei 2013

Fonny fazant en Erwin egel

 
Binnenkort is de dochter jarig. Traditiegewijs krijgt ze een zelgemaakt cadeautje. Deze spiegel heb ik twee jaar geleden voor haar gemaakt toen ze tijdens de examenperiode voortdurend geplaagd werd door een fazant met ontstellend veel geklik op het veld achter de tuin.
De dochter noemde hem toen Fonny.
 Als je wil weten hoe hij klinkt, luister dan  even hier naar de derde vogel in de rij.  whttp://www.youtube.com/watch?v=36mGVdWf8b4
 My daughter traditonally gets a handmade present for her birthday. I painted this mirror  two years ago when she was constantly plagued by a pheasant  nestling in the field behind our backyard during her period of studying for the exams. The pheasant produced an awful lot of clicking sounds. If you want to know how that sounds, just listen here  for the 3th bird in the row.
There is so little time left and I haven’t got an idea for a present yet. Can some send me please some divine inspiration from above?Er rest me nog weinig tijd en ik heb geen enkel idee wat te produceren voor haar verjaardag. Wie heeft een suggestie? Ik wacht op goddelijke inspiratie van boven, maar die blijft voorlopig uit.

 De fazant van de spiegel kwam in me op toen ik daarnet het gras maaide en op het veld in het verse groen (geen idee wat er gezaaid is, iemand anders?) heel veel fazanten hoorde. Ook Lou heeft ze in de smiezen en gaat op zoek.

Lola waagt zich niet verder dan de rand van het terras, dit is voor haar behoorlijk gewaagd en ze kijkt bang achterom.
Zij vindt de tuin gevaarlijk terrein.

 
The  thought of the pheasant mirror came to me when I was mowing   the grass and heard many pheasants calling and making their little clicking sounds in the field next door.. Lou also noticed them  and starts searching..
Lola does not venture beyond the edge of the terrace. To her  the garden  grounds are dangerous grounds.

En op dit ogenblik zit Erwin egel de kattenkommen op het terras gezellig leeg te eten op nog geen meter van me vandaan. Hij is absoluut niet mensenschuw.
Soms zit hij er zo diep met zijn koppeke in dat hij de hele kom over zich heen krijgt.
 
Erwin likes catfood!
Go Erwin!
 

11 opmerkingen:

 1. Ik hou van de egel en de spiegel... wow ik wil ook jarig zijn om cadeautjes te krijgen! ik hoop dat ze er blij mee gaat zijn.

  Super leuke blog! Ik ben blij dat ik je volg.
  www.themindofanexchange.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Owwwww die Erwin. Geweldig!!!!!

  Wat woon je toch mooi meis!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, super die Erwin! En wat een mooie spiegel had je gemaakt. Hopelijk komt de inspiratie gauw uit de lucht gevallen. Of zet je even in die mooie tuin van jou, dan komt het misschien vanzelf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er schiet je vast nog wel iets leuks te binnen voordat het zover is!Wat een heerlijke tuin heb jij....ik dacht dat die van mij al best groot was,maar als ik jou tuin dan zo zie!:-)Wij hebben ook eens ooit een poss een "Erwin'in de tuin gehad....ik vind egeltjes zo schattig...kleine 'vlooientheatertjes'zijn het,ha,ha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet alleen veel vlooien, ook massa's teken, heb ik gelezen.

   Verwijderen
 5. pracht van een spiegel

  ideeen pfffff dat is een goeie.....leuke stempel maken iets haken schilderen...............

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ♥♥♥ erwin, ik ben verliefd ♥♥♥

  Wij hebben ook een egelgezin wonen in de tuin en die komen ook altijd eten bij ons, we zetten dat speciaal neer voor ze. Kattenvoer, maar vooral meelwormen en tomaat zijn hier fevorietehapjes bij ze.

  Mooie spiegel trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een lapjeskussen in fazantenkleurtjes?
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, een fazantenkusssen, dat is pas origineel.
   Alleen verzuipt het arme kind in de kussens want met elke verjaardag en met elke Kerstmis krijgt ze er wel één.

   Verwijderen
 8. Hee leuk dat je op mijn blog kwam!
  Fazanten dat is ene beetje een mini verzameling geworden. Ik wilde altijd al een opgezet exemplaar en die hebben we nu en verder tegeltjes en schilderijtjes, fazanten op bekers, veren op mijn dekbed en veren op de muur. Jouw zelfgemaakte spiegel is ook erg leuk!
  Ik ga straks jouw blog eens wat uitgebreider bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...