zondag 19 mei 2013

Daniël Dachshund

 

Voor mijn Pasen had de dochter deze “wire-haired dachshund” oftewel ruwharige dachshund voor me mee van Londen.

Hij moest nog helemaal volgens het plan van “Best in show”http://www.knityourowndog.com/uk/) gebreid en in elkaar geknutseld worden.  Zie ook de deze blogpost.
 
De dochter liet weten dat ze hem graag als verjaardagscadeau kant en klaar zou hebben. Bij deze is dat gelukt: Daniël Dachshund est arrivé. A new pal for Henk Dachshund.

Ik heb gesakkerd want om te beginnen waren de breinaalden extreem klein en verder had ik hier en daar een accident-de-parcours. Onder andere het achterste voren breien van Daniëls kop. Nu kan ik ermee lachen. Een paar dagen geleden absoluut niet.

 

Last Easter my daughter bought me  the "wire-haired dachshund"  from London. Quite a lot of work:  I knitted it according to the  plan of "Best in show"  http://www.knityourowndog.com/uk/)See also the blog post: http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2013/03/taarten-en-paascadeaus.html

The daughter made sure to let me know she liked this dog as a birthday gift . So I pieced  Daniel Dachshund together . Ta dah: a new friend for  Henk Dachshund.
I  cursed a lot during the making proces  because the needles were extremely small and in addition  I had the occasional accident-the-trail. Such as  the knitting of  Daniel's head backwards in front.. Now I can laugh with it. A few days ago, I surely could not.

 

En countess Vronsky is ondertussen in gebruik als rugkussen, momenteel leunt mijn herniarug ertegen, daarstraks gebruikte de dochter Vronsky als leeskussen op het terras. Kijk hoe Vronsky tegen het raam geplet hangt.

Countess Vronsky is in use as a cushion.
A t this very moment my hernia back is leaning against Vronsky and a while ago the daughter used her to read more comfortably . Poor Vronsky, she looks quite unhappy being squeezed against the window.
 
 
 

10 opmerkingen:

 1. Ge-wel-dig net als het kussen!!!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh die dachshund!!PRACHTIG...echt waar,wat is hij gaaf geworden!!!Ik zou hem met moeite af kunnen staan denk ik als ik in jou schoenen stond,maar ja....voor je dochter is natuurlijk wel even iets anders;-) en zo blijft hij ook nog in de familie dat scheelt!Ik mag aannemen dat het gesakker gemopper/gevloek betekent?!?!?Daar zou ik ook heel erg goed in zijn geweest als het me tegen had gezeten...zeker als ze dan ook zo'n heerlijk compleet exemplaar op het patroon afbeelden wat dan ook nog eens recht voor je neus ligt om je lekker te maken!Maar het is het gesakker waard geweest,hij is om op te vreten,al hoewel...dat wordt dan wel goed je tanden flossen nadien van al die ruwe 'haren'...!Toch maar niet!Overigens vind ik wel dat jullie wat vriendelijker met dat Russisch vrouwvolk om mogen gaan,dat arme wicht krijgt zo vast ook een hernia!;-)


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sakkeren is inderdaad "mopperen". Maar mopperen gebruiken wij Vlamingen niet. "Duvelen" zeggen ze hier en vloeken ook. En ja, ik heb keihard geroepen toen de kop op de verkeerde plaats bleek te zitten en alles weer uitgetrokken moest worden. En je hebt helemaal gelijk dat het hemeltergend is dat op een plaatje een perfect exemplaar staat je toe te grijnzen zo van "dit zou het kunnen worden, maar jou lukt dat niet!"

   En Vronsky wordt met heel veel liefde behandeld (ze ligt momenteel bij de dochter in bed)

   Verwijderen
 3. Hij is heel mooi geworden. Je kan trots zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat is ie leuk ,dat is gesakker waard

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow ! Bewondering voor de dashhund die je gebreid hebt ! Geweldig gedaan, hoor, hoedje af !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk beestje! Lijkt me best lastig om te maken. Goed gedaan!
  Groetjes Helena

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...