vrijdag 12 april 2013

Veranderlijke granny squares


Omdat iedereen maar granny squaret, begon ik ook. In mijn hoofd haakte ik  een veelkleurige rand voor een strandhanddoek.  Ik zag het helemaal zo:

Since  everyone is granny squaring all the time,  I got started as well. In my head I crocheted a multicolored  beach towel. My imagination showed me something like this:
 
 

Helaas is mijn brein nooit tevreden met eerste keuzes en tijdens het haken fantaseerde ik erop los wat het verder allemaal kon worden… en tah tah: zie hier de lampekap....

En ondertussen lijkt me de lamp nu al een tikkeltje saai… ik vraag me af wat de granny’s nog meer kunnen worden….

Unfortunately, my brain is  never satisfied with first choices and  I fantasized  like crazy about all the other possibilities for the grannies a ... and tah tah: what have we got???
And now  the lamp  already  seems a tad boring ... I wonder in  what other things  the grannies can be  morfed....
(P.S. : te zeggen dat ik in mijn tienerjaren nog een bikini in granny squares voor mezelf heb gehaakt…..én gedragen op het strand!!  ….. vermits er  in mijn omgeving toen niemand cheeky genoeg was om er foto’s van te nemen, ontbreekt het   bewijsmateriaal …)

(PS:  When I was  in my teens I crocheted   a bikini in  granny squares for myself .....  and even wore it on the beach! ..... No  one was bold or cheeky  enough to make pictures, so I’m afraid  there is no proof left what so ever  ...)

 
 
 

15 opmerkingen:

 1. Ik vind je lampenkap erg leuk, houden zo! En die bikini had ik wel willen zien, ze zijn nu ook weer hip. Tenminste dat denk ik want ze staan in veel haak boekjes :):) ik hoef het niet aan, ben geen bikini typ hahaha...... leuk hemdje haken lijkt mij wel wat :):) of zou dat weer ouderwets zijn haha. Mooie foto's weer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saai? Allez jong, die lampenkap is blitz!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihihi leuk een bikini enne ik vind je lampenkap helemaal het einde
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat er geen bewijsmateriaal van die bikini is. Had je er een stofje tegen genaaid of kon je door de gaatjes heen kijken? Spannend!
  De lampekap is echt niet saai. Die mag zo blijven. En als je er dan toch nog iets anders mee wil doen: misschien als hoedje dragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw, die lampekap is helemaal niet saai!
  Die zou ik best in mijn kamertje willen hebben staan hoor... erg mooi gehaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaaaaaal niet SAAI....hij is leuk geworden...je onverwachte keuze van strandlaken naar lampenkap!;-)Hoe gaat het met je rug???

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Owwww moeten we dan maar een oproepje plaatsen op het WWW .... gezocht cheeky foto van jou in granny square bikini hihihihihi

  Lampenkapje saai ...... neeeeee joh .... juist gaaaaaaaaaaaaaaaf :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow dat is mijn eerste reactie.
  prachtig hoor.

  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zou er wel een jurkje van willen hebben alleen......zal ik het eerst moeten leren....nog een ding op de to do lijst....
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De bikini is weer helemaal in! Jammer dat je er geen foto van hebt! Lampekap is errug leuk! Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is een leuke lampenkap geworden. Ik heb in een ver verleden met mijn moeder een beddesprei van oranje en witte granny's gehaakt. Nu ben ik slechts bezig met een tas en een poppendekentje. Niet te groot, dat bevalt me beter. Leuke blog! Ben blij dat ik je nu kan volgen. Groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jammer dat er geen foto is van de bikini die had ik wel willen zien. Je lampke is mooi opgepimpt zo niks meer aan doen. Je kunt nog zoveel bedenken om van granny's te maken leef je uit zou ik zeggen. Miss Rose White maakt het goed hoor ze volet zich hier inmiddels helemaal thuis. Gelukkig maar want het wordt weer om alles open te zetten als ze zich hier niet thuis voelde zou ze zomaar wegvliegen en dat zou zonde zijn. groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hello! Thanks for stopping by my blog. The granny sqaure lampshade is fabulous! I love the bobble trim you used, it really sets it off. x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Brigitte, Hij is inderdaad PRACHTIG Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...