donderdag 11 april 2013

Gepimpte kotmeubelen

 
Dit kleine groene-Europakaart-kastje hebben de dochter en ik gepimpt als kotmeubel. Ik bewaar heel veel mooie herinneringen aan de studententijd van de kinderen.
My daughter and myself pimped this green little thing a few weeks before she left home to go and study in the big town.. Beautiful memories come into life when I think about my children’s time at university.
Het Pipbehang op het kot van de dochter
 
Net voordat ze op kamers gingen en naar de studentenstad trokken, waarschuwden vrienden me voor het zwarte gat waarin ik kinderloos zijnde, zou vallen.

Niets blijkt minder waar. Studententijd staat voor fijne tijd: samen meubels uitzoeken in kringloopwinkels en Ikea, vogeltjesbehang op de muur plakken,kleurrijke tapijten kopen, kussen maken, quilts in elkaar steken in net de kleuren van het kot, tussendoor voor de kotfeestjes vlaggenlijnen naaien en tiramisu in een grote pot, en één keer per maand de poets doen in het piepkleine huisje waarin de zoon en de dochter samen broederlijk wonen, en daarna een wijntje drinken in hun kaboutertuin(15m2) en eten in een studententent, tussendoor eenpansgerechten in het weekend koken en veel cake bakken en meegeven en verrassingen wegmoffelen in hun tas en via facebook hen volgen (maar je wel heel stil houden,vooral geen commentaar geven want dat staat uncool voor de vrienden en stel je voor dat ze je gaan ‘defrienden’) waar de kinderen die avond weer naar een fuif trekken of de volgende ochtend een ontbijtconferentie doen met één of ander politiek debat…….. (hoera voor facebook) en het allerleukste: op vrijdagavond popelend naar het station rijden en ze glunderend zien uitstappen, met alweer heel veel nieuwe verhalen en een reistas vol vuile was.

Just before the kids left home, friends warned me: I was bound to fall into a big black hole, being without the children of whom I had always been taken care for over 18 years.


Nothing is less true. Children-in-college-time stands for fun time: picking out furniture together in recycle shops and in Ikea, pasting bird wallpaper on the walls of their new home, buying colourful rugs, more colours for the cushions and matching quilts, sewing guirlandes for the home parties and of course making tiramisu in a large pot, and once a month the cleaning of their tiny house, with afterwards something to eat and drink in a student’s den , and in between cooking stews at the weekend and lots of cake baking to give away with them and hiding  little surprises in their bagand hoping they will welcome them, follow them on facebook follow (but very quietly, be sure to make any comment because that's uncool forfriends) noticing they’re off to some party or will join political debating for breakfast in the morning........ (hurray for facebook) and the best of all: at Fridays going to the station and see them all beaming with lots of stories and a bag full of dirty laundry.
 
 

14 opmerkingen:

 1. wat een fijn verhaal! je neemt een klein beetje de zorgen weg die ik nog lang niet hoef te hebben want mijn oudste gaat dit jaar pas naar de HAVO. En even iets anders wat zie jij er jong uit! had nog lang niet aan zulke grote kinderen gedacht bij de foto op dit blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto is alweer twee jaar oud en ondertussen heeft de hernia me te pakken gekregen.
   Je moet me momenteel zien strompelen met de wandelstok vriendelijk in leen geschonken door bezorgde buurman Marcel. k Zal zo eens een foto online zetten. Hahaha!

   Verwijderen
 2. wauw!!
  Zooo mooi gepimpt. en vooral dat groene is favo bij mij. Heel, heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. foto 1 kan zo in een woonmagazine, superleuk . De kleur van het kastje, de landkaarten, de eekhoorn, het hertje kortom h e l e m a a l goed !
  zwart gat..
  ze zijn de deur hier uit maar nog geen zwart gat hoor...
  na geklust te hebben in het nieuwe stekkie van zoonlief mag ik nu ook zn was doen want zijn machine moet nog worden aangesloten (niet met een stekker in stopcontact) nou natuurlijk doe ik dat. :-) moe ? ja tuurlijk ben totaal uitgeblust en bekaf maar er zullen vast weer rustigere tijden komen dan rust ik wel weer uit haha :-)
  het blijft genieten !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtige kotmeubel. En mooie foto's er van.
  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klinkt als een bijzonder periode! Heerlijk dat je er zo van kunt genieten. Elke periode heeft wel weer zijn charme. Onze dochter is 13 en zit nu op de middelbare school. Ook een hele verandering, maar toch ook weer bijzonder deze nieuwe fase. Elke keer weer een stukje loslaten. Je gepimpte kastje is prachtig! Heel origineel.
  Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige foto's meis (ben dol op PIP hihihihihi)
  En zoooo leuk beschreven .... ze stilletjes volgen op facebook ... geweldig hahahahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk verhaal,heb genoten en er zitten veel herkenbare dingen tussen!Ja mijn kids zitten niet op kamers....maar dat Facebook verhaal...zooooo herkenbaar en maar 'stil'wezen ja want owee.Ik heb mijn nieuwe smartphone en dus ook voor mij vanaf morgen als mijn abonnement ingaat what's app/skypen en weet ik wat nog meer...manlief en ik gaan binnenkort er lekker 2 nachtjes tussenuit naar Duitsland en in dat hotelletje hebben ze ook internet dus zei ik tegen mijn zoon....je moet me van het weekend even leren hoe dat skypen moet via de mobiel(doet hij altijd met een vriend terwijl ze ondertussen beiden online in hetzelfde game spelen)...krijg je ijskoud te horen dat ik maar 'facetime'of iets dergelijks moest doen dan i.p.v skypen...want ja stel dat ik ineens wilde skypen en hij zat te skypen met die vriend....dat kan natuulijk niet...dat je moeder dan even wil skypen om te informeren hoe het aan het thuisfront gaat...of de beesten niet droogstaan,e.d....neeeee skypen was niets voor mij....'facetime'?!?!?...wel want dat was tenminste voor oude mensen!...Oke....bedankt zoonlief dat je me zo'n bejaardengevoel aansmeert,maar ik wil SKYPEN met jou...al is het maar voor heel even...dochterlief hoef ik daar niet mee lastig te vallen die wil alleen maar Whats appen(blij dat dat mag zeg...ze vroeg er zelf om ook nog...'mam we doen dan wel voortaan what's appen he?!?')...skypen kan ik bij haar wel vergeten,zij heeft weer een andere bezigheid....het vriendje genaamd!ha,ha....'heb ze maar groot'zeggen wij dan hier!

  Dat kastje vind ik erg leuk....ik zit er aan te denken onze zolderkamer waar nu al mijn hobby gerei staat en allerlei rommel eens een keer aan te pakken en goed op te ruimen en er mijn eigen hobby-hol van te maken....lekker helemaal met gewaagde dingen en all recycled van de kringloop natuurlijk!lekker pimpen met gekke dingen ,kleuren,kleden.....hoop dat het er nog eens van gaat komen,mijn eigen 'gekke hok'...misschien wel in die ene week wvan de zomer waarin ik alleen vrij ben en hubbie gewoon mag werken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig dat kastje evenals het woord kot

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet dat jullie "op kamers" zeggen, maar ik ken geen enkele Belg die niet het woord "kot" gebruikt. Veel expressiever.

   "Kot" says it all.

   Verwijderen
 9. Met de porseleinen beeldjes uit de kringwinkel weet mijn zus Gerda ook wel raad. Ze verwerkt ze in haar keramiekbeelden. Ze heeft een 'ruimte voor kunst'(Smissebroek, Wellen) waar op regelmatige tijdstippen artistieke dingen gebeuren.(expo's, poëzieavonden, voorstelling modecollectie van jonge ontwerpers,..) Op vrijdag 19/04/13 om 19.30 kan je er naar de tentoonstelling Architec-tour gaan kijken.

  Dan nog een ander adresje dat je zeker zal bevallen: 'Mona's shop', Schrijnwerkersstraat 21, Hasselt. Je vindt er kleurrijke handgemaakte spulletjes. Hier vonden we vandaag uiteindelijk een verjaardagscadeautje. Jij en je dochter zullen ook helemaal weg zijn van al dat moois dat daar te koop is (de meeste dingen zijn bovendien echt niet duur!). Neem alvast een kijkje op: http://www.prulmetstijl.be/

  En voor ik het vergeet: het kastje met landkaart is erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties

  1. Wat goed bedacht: "architec-tour" zoals een Rus het zou uitspreken.

   Je maakt me benieuwd. Ik ga zeker eens passeren bij Mona , zodra ik weer iets beter te been ben.

   Verwijderen
 10. Nee daar heb ik ook geen last van gehad hoor het lege nest syndroom ,gewoon genieten dan genieten hun ook ,super dat kastje
  En nog steeds sterkte met de rug lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...