zondag 14 april 2013

For he's a jolly good fellow

Feestgebak met heuse vogelhuisjes en een witte duif . Even lekker als het eruitziet.
Gisteren vierden we mijn vaders verjaardag bij mijn ouders thuis.

Alle vier de kinderen maakten homemadegebak  voor  het dessertenbuffet:  pannenkoeken van oudste broer, tiramisu van jongste zus, Petit-beurretaart van mij  en  heuse feesttaart van schoonzusje. Wat een lust voor het oog.

Mijn schoonzus Diane leverde toch wel een bijzonder mooie taart af, compleet met vogelhuisjes en duif. Opa is namelijk dol op alles wat met vogels heeft te maken en op die manier krijgt hij een mooie knipoog…. ik durf niet eraan te denken hoeveel uren werk daarin zitten.
Schoonzus en  broer arriveerden helemaal verkleumd op het feestje, ze hadden de air-conditioning on full blast gezet omdat de roomboter-vogelhuisjes door de hitte van de zon in de auto gevaarlijk begonnen te smelten en helemaal scheef gingen hangen.

Yesterday we celebrated my father's birthday at   my parents’s home.
All four children brought homemade pastries for  dessert: pancakes by the elder brother,  tiramisu by the younger sister, Petit beurre cake (me) and a huge  celebration by my sister-in-law.

My sister-in-law  Diane  fabricated a wonderful cake, complete with bird houses and a lovely white dove.
 Grandpa is a bird-lover and this is her way of teasing him. ....

Sister-in-law  and brother arrived completely numb and cold-stricken  at the party, they had the air conditioning on full blast because the buttercream birdhouses were melting dangerously in the sun shining in their car .

Het hele huis is vrolijk versierd.

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en wow dat ziet er mooi en lekker uit!
  Was zeker wel een succes! Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. njam njam njam !
  Hip hip hoera voor uwe pa!
  Gek zijn van vogels daar staat geen leeftijd op, 'k heb ne zoon van 12 die gek is van al dat vliegt!
  De zon komt erdoor, geniet ervan!
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteerd met je vader! Wauw, wat een geweldige taart! Mijn vader houdt ook van vogeltjes en werd door mijn dochter een paar weken geleden verwend met een vogeltjes-schilderij. Ze laten 'm trots zien aan iedereen die langs komt, gisteren had mijn moeder het er nog weer over. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig zulke feesten, 80 jaar gefeliciteerd en leuk dat jullie allemaal iets gemaakt hebben om van te smullen
  Fijne dag nog Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog gefeliciteerd! Ongelofelijk wat sommige mensen een taart-kunstwerken kunnen maken!


  Ik volg je nog maar kort en ik wou even zeggen dat ik de titel van je blog zo ontzettend leuk vind :-)

  Groetjes,
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Brigitte...en wat ziet het er allemaal mooi,lekker en gezellig uit!Nou dat feestje kan niet meer stuk zeg!By the way...een kleed word bij ons ook wel een jurkje-vloerkleed-tafelkleed mee bedoeld...ik bedoel hiermee deze keer een plaid-deken-sprei...maar aangezien de afmetingen niet groot genoeg daar voor zullen zijn,ha,ha...Ja de Mollie Makes is een leuk blad en ik weet zeker dat de ´motten´ ofwel nachtvlinders...voor het geval ze bij jullie anders worden genoemd,ha,ha ook helemaal jou smaak zullen zijn....ik heb ze al eens gespot op Pinterest van deze maker neem maar eens een kijkje op zijn site...ze zijn prachtig en ik wed dat jij ze ook kan maken met die prachtige stoffen die jij in huis hebt!...mister-finch.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je kent me al goed: mister Finch's motten zijn inderdaad adembenemend mooi, maar je overschat me ook want no way dat ik die beesten ook zou kunnen maken, nog in geen honderd jaar.

   Verder ben ik ook erg onder de indruk van zijn prachtige toadstool (blogpost van 11/02) Ik houd wel van zijn sprookjesachtige sfeer.

   En wat een geruststelling dat je "kleed" een deken is... bedankt om daarover uitstluitsel te geven.

   Verwijderen
 7. wat een lekkere taart.

  groetjes sannie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...