donderdag 11 juli 2013

Jacqueline's swimmingpool

De collega op school met wie ik het meest affiniteit voel, is zonder twijfel Jacqueline (zo door haar vader genoemd naar Jackie Kennedy en minstens even glamoureus).
 Jackie heeft enorm veel  smaak  en stijl waarvan dit prachtige boeket en bijhorende roosjespot (echt oud!)getuigen die ze me als ziekencadeautje bezorgde:
 
We komen goed overeen wegens de vele overeenkomsten: beiden houden we van kleuren, creativiteit en laten we ons inspireren door de schilderkunst (ik schilder wat amateuristisch, zij professioneel), beiden naaien en handwerken we (zij op kwaliteit gefocust, ik op kwantiteit…) beiden bakken en koken we graag (zij schitterend, ik middelmatig ), beiden zijn we zot op onze tuin (de hare tot in de perfectie uitgekiend, gekleurd en verzorgd, de mijne wild om zich heen groeiend) en beiden gaan we zoveel mogelijk uitdagingen aan ( met als enige verschil dat zij vers-doodgereden-wild van de straat plukt en in de kofferbak van de auto gooit en ik me in zo’n situatie afvraag of het niet misschien nog leeft!!)) en allebei houden we van feestjes omwille van de prosecco’s (ik neem netjes het glas aan van het presenteerblad, zij verleidt de ober om ons de hele fles mee te geven en daarna nog één ) en de dessertenbuffets (ik eet heel graag zoetigheid, zij nóg liever) en het dansen (ik dans graag, zij danst onnavolgbaar onstuimig)

Zopas ben ik nog eens bij haar thuis geweest, waar ik van haar heb geleerd dat:

1) Mojitos shaken veel beter lukt als je een machine hebt om ijs te verpulveren,
 

2)een zwemvijver absoluut veel ecologischer en goedkoper is dan een zwembad en er bovendien nog eens leuker uitziet, bij ‘vijver’ had ik iets anders in mijn gedachten dan het stijlvolle geval in haar tuin:
 

3)oleanders te stekken zijn en zichzelf heel makkelijk vermenigvuldigen op die manier,

4)frambozen ook groeien in natte grond (die van ons verdwijnen elk jaar ),

5)zitten aan de waterrand met dit warm weer absoluut geen luxe is (mijn pijnlijk been heeft goed gerelaxeerd),
 

6)er zoiets bestaat als een “schaduwtuin” (oftewel een tuin in het bos),

7)gecrushte leisteen als tuinpad zeer mooi is en vooral veel lekker-der blootsvoets loopt.

8)Bloemenborders de tuin echt wel een meer feestelijk uitzicht geven dan mijn wilde-bloemen-patchwork-her-en-der-verspreid:
 
                                           de poppy-border oogt erg kleurrijk en vrolijk:

 
en in de voortuin staan deze mooie paarse bloemen waarvan ik plantjes krijg in het najaar (niet vergeten eh, Jackie!):
 

9 opmerkingen:

 1. Wauw wat een geweldig verhaal,ze lijkt mij zeker een hele lieve vrouw,prachtig boeket kreeg je,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I'm a bit jealous about Jackie's pool...;-)!!ha,ha....Wat een prachtige zwemvijver...al ben ik zelf ook meer van het wat 'wildere'in de tuin(manlief niet hoor en die houdt hem tenslotte bij)Dit is toch wel een hele mooie tussen oplossing,mits je er de ruimte voor hebt natuurlijk.Leuk dat jullie samen zoveel overeenkomsten hebben en het is dan ook zo te zien en te lezen een dag met een gouden randje geweest....die zijn het leukste!De dagen met de gouden randjes!

  liefs
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke posts schrijf je toch! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt mij inderdaad een gezellige madame met dito tuin!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooooh zo'n zwemvijver wil ik ook wil ik ook!
  Wat een leuke collega met smaak!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk bij het lezen van zoveel lof, maar tegelijkertijd is hetgeen je over me schreef wel heel herkenbaar ( ober verleiden, gebakbuffet plunderen, meestal iets wilder dan doorsnee dansen, soms straat-fazant bereiden,..)
  Het was inderdaad een heerlijke zonnige maandagnamiddag samen in en aan het water. Gezellig babbelen en intussen genieten van de mojito.
  Gisteren heb ik al kleine plantjes verbena bonariensis (dat is de naam van de plant waarvan je nog meer wil), die tussen de leisteenschilfers groeiden, in potjes uitgeplant. Ze staan net als ik graag in de zon en bloeien van juli tot oktober (ik doorgaans van mei tot half september;-). Als ze wat groter zijn mag je er zeker nog wat komen halen. Volgens de plantengids zijn ze geschikt voor verwildering. Ideaal dus!

  En dan dit nog: een zwemvijver is enkel qua onderhoud goedkoper dan een zwembad (omdat je geen (chemische) producten nodig hebt. Buiten het zwemseizoen beleef je er ook veel plezier aan: wilde eenden die even komen zwemmen; de kat die haar dorst lest; s' avonds vliegen vleermuizen laag over de vijver en nemen in hun vlucht een slok water, en nog zoveel meer leven in en rond het water. Ik kan het iedereen aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige beschrijving van jullie beiden! Geweldig! Daar kan ik nu van genieten zie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Brigitte, I'm actually working my way back through your blog..love all the colour and creativity. No the barn is not mine, I just saw it on the way to pick blackberries and came back to photograph my quilt there. I live in Adelaide Australia - very dry and generally hot in summer (although the weather is very mild at the moment) Our colours of summer are more golden and dry and not the lovely greens and splashes of colour you get in Holland - hence the fascination with colour of your world. Beautiful Blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...