dinsdag 18 maart 2014

Stoffenspektakel, ranonkels, Suitsupply en snapdragons(heerlijk veel alliteraties en assonanties)    Dag schatjes,
Vliegen jullie dagen ook zo voorbij? Niet te geloven, he, hoe het leven  om en langs ons heen dwarrelt?
De stoffen op de foto hierboven kocht ik vorige woensdag op het Stoffenspektakel. Komen jullie daar ook? De bleekroze zijn voor een babypatchworkquilt, einddoel van de andere nog maar vaag. Er komt zeker binnenkort een Dachshundhuis, maar daarover later meer.
Eén gouden regel geldt hier in huis: op het keukenaanrecht moeten er steeds bloemen staan, dat werkt veel aangenamer, toch? 
Ik kocht mezelf twee potjes ranonkels (maar ik dacht eerst dat  ze anemonen heetten, gelukkig heeft Carla me streng terechtgewezen) Superkleurrijke bloemen vallen altijd in de smaak hier) en toevallig kwam gisteren de dochter thuis met ook een boeket ranonkels voor me.

Ze had de mijne niet gezien en toch zitten we helemaal in dezelfde kleur. Blijkbaar hebben we een zeer vergelijkbare smaak. Hoe voorspelbaar eigenlijk..... is dat met jullie dochters ook zo?

 


 
En houd je vast, nu komt het...

In de winter zag ik als decoratie bij de Suitsupply : een beetje een kruising tussen Frans Hals en Rembrandt, het heeft wat weg van "De nachtwacht".
Toen ik de verkoper liet weten dat ik grote fan was, stelde hij voor het te komen oppikken wanneer de winkelinrichting weer veranderde, hij vroeg mijn telefoonnummer en ik dacht dat er noooooit iets zou van komen.

En wat blijkt nu? De Suitsupplyman is een man-van-zijn-woord: ik ben het grote doek ( GIGANTISCH) gaan oppikken. Het is van hele dikke plastic.

Hugo is er alvast gek op, vermoedelijk vanwege het feit dat het lekker opwarmt in de zon.

Oorspronkelijk was het idee om de affiche bij de dochter op te hangen. Zij heeft nog grote blanco muren op haar appartement in Brussel. Maar ondertussen vraag ik me al af of ik er niets anders kan van maken: vermits het waterdicht is: een kattenblokje in de tuin?Oh ja, ik ben ook volop aan het planten en het zaaien. De naam "snapdragons" spreekt enorm tot de verbeelding, eh? Bij ons heet dat gewoon "leeuwebekjes". Snapdragons zegt zoveel meer, die zie je zoveel meer happen dan de leeuwen. Ik noem ze vanaf nu zo.

37 opmerkingen:

 1. De dagen vliegen inderdaad vlug voorbij. Heel bewust gaan leven om er nog wat van mee te krijgen, anders is het al weer morgen.
  Wat een heerlijk vrolijke blogje heb je weer geschreven. Ik heb geen dochters en ook geen zonen dus ik kan er geen antwoord op geven. Maar jullie smakken zijn in ieder geval het zelfde.

  Die Rembrandt is mooi en ik ben benieuwd wat je ermee gaat doen.
  Zo ook de bloemen die je aan het zaaien bent, daar zullen we vast mooie foto's van gaan zien.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet zeker of het een Rembrandt is. Vind hem nergens op het internet. Waarschijnlijk nagemaakt.

   Verwijderen
  2. Het zit meer in de richting van Frans Hals.

   Verwijderen
 2. als de dagen vliegen, is dat omdat ze leuk zijn!
  stoffenspektakel vind ik echt te druk, geef mij de markt in maastricht maar
  mijn dochters hebben een compleet andere smaak......
  leeuwenbekjes vond ik als kind zo'n toffe bloemen, dat dat bekje openging als je daaronder duwde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De markt in Maastricht probeer ik ook tussendoor te doen, maar om één of andere reden geraak ik daar niet.
   Is het op vrijdagvoormiddag?

   Verwijderen
  2. Het is inderdaad op vrijdag geloof ik dat het vooral is, of is er meer stof op woensdag? Tegenwoordig zijn die markten langer open, effe op googlen. Ik ben er zelf al lang niet meer geweest ;).

   Verwijderen
 3. Een Dachshundhuis??? Dat klinkt veelbelovend!! Ja die dagen, ze vliegen geweldig snel, maar zoals Vee zegt, dat is omdat ze leuk zijn dan. Bloemen en stofjes naar mijn hart ... en geeft weer extra kleur! Jitske is 2 druppels water ik, qua uiterlijk, maar ook heel erg van innerlijk, ik kom mezelf 100x per dag tegen ... ook onze smaak is dezelfde, fijn hé! Ohhh en hoe gaaf dat doek, super dat hij zijn woord heeft gehouden ... weer een geluksmomentje erbij!!! Tof! xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat "jezelf tegenkomen" gebeurt hier de hele tijd. Vrij confronterend. Ook qua taal gebruiken dochter en ik dezelfde stopwoorden en andere rariteiten, heel vreemd. Waarschijnlijk lijken we zo erg op elkaar omdat we vaak met zijn tweeën door het leven gaan (echtgenoot harde werker en regelmatig in het buitenland)

   Verwijderen
 4. Wow dat is wel een mega groot doek! Wat super dat je dat kreeg. Zou wel heel ruig staan in het appartement van je dochter (als zij dat ook vind) en als ze erop uitgekeken is kun je er nog altijd wat anders van maken.
  De anemoontjes zijn prachtig, ik kreeg oranje van mijn vader :D. Mmm qua smaak lijken dochter en ik nog niet zo heel veel op elkaar, maar houden wel allebei van roze ;). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vrolijke kleurtjes stoffen van het stoffenspektakel zijn wel helemaal superrrr! Viel me ook pas in dat ik er nog heb liggen en er een zand amsterdam rok van had willen maken. Wie weet binnenkort, maar eerst concentreren op fantasy fair outfits ;).

   Verwijderen
  2. ho! Wacht eens even!
   Dat heb ik nog nooit gehoord: een zand amsterdam rok?
   Wat moet ik me daarbij voorstellen?
   Ik vrees dat mijn verbeelding al met me op de loop is.

   Verwijderen
  3. Voor mij ook een nieuw begrip. Even googelen en je ogen de kost geven!

   Verwijderen
  4. He, ik dacht dat het een zelfgevonden woord was, of een tikfout of zo, maar het bestaat werkelijk:
   een ZAND AMSTERDAM rok. Wat origineel.

   Wat ben ik blijk dat ik het heb gegoogeld.
   Jackie, gaan we dat voor ons beiden maken? Voor op de volgende opendeurdag van de school?

   Verwijderen
  5. Hihihi ja leuk zijn die hè?! Zou zeer zekers jou niet misstaan zo'n vrolijke fleurige rok :D. Dikke knuffels!

   Verwijderen
 5. ja, tijd vliegt !
  ik dacht altijd dat zo'n bloemen ranonkels zijn? de naam maakt weinig uit, ze zijn prachtig !
  dat grote doek is fantastisch,'k ben reuze benieuwd wat je ermee gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het zonet opgezocht: je hebt helemaal gelijk: het zijn ranonkels. Anemonen zijn die kleinere, die zie ik ook wel erg graag.
   Ik pas meteen de titel van deze post aan.
   Merci voor de zeer terechte terechtwijzing (weer een alliteratie)

   Verwijderen
 6. Inderdaad de tijd vliegt voorbij. En zeker als het weer ook wat mooier is, dan is een dag zo om. Mooie stofjes heb je op de kop getikt en die Nachtwacht is natuurlijk super. Wat zou dat tof staan in het appartement van je dochter, je kunt er altijd later nog iets van maken. Geniet van je prachtige bloemen! lieve groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De tijd vliegt inderdaad.
  Soms vraag ik me af hoe we het allemaal blijven doen, er is altijd wel iets!
  Ik kan er enorm van genieten om gewoon eens in de zetel te gaan liggen en helemaal niets te doen, al komt het er weinig van. ;-)
  Knappe stofjes heb je uitgekozen op het stoffenspektakel, na de vorige keer in Hasselt, heb ik besloten dat het me veel te druk was om daar verlof voor te nemen... Ik ben wel eventjes in Leuven gaan kijken, vlak voor sluitingstijd!
  Groetjes en geniet van je prachtige bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. geweldig de foto waarbij jij OP de nachtwacht zit :-) je bloemen zijn zoals altijd weer fantastisch ! In grote lijnen zie ik ook wel overeenkomsten tussen mijn smaak en die van dochterlief alhoewel we ook heel erg kunnen verschillen. Ik zie dat ook trouwens bij andere dochters en hun mama's. Het stofje met het vogeltje.. *smelt* helemaal super !! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie plaatjes weer allemaal! De ranonkeltjes zijn heel schattig! En al die mooie stofjes... Wow! Met al benieuwd naar alle mooie dingen die er mee gemaakt gaan worden. Liefs, Natalie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je hebt prachtige stoffen uitgezocht. Ben benieuwd hoe we die later terug zien.
  Je ranonkels zijn prachtig, maar het is een mooie bloem. Jouw genen overheersen bij je dochter.
  Volgens mij is die lap Nachtwacht zo groot dat je er wel een vloerbedekking van kunt maken. Of het dachshundhok mee bekleden?
  Geniet een mooie dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Brigitte,
   Toevallig lees ik je vorige log terug en heb je een vraag bij mijn antwoord geplaatst. Eigenlijk lees ik nooit mijn reactie terug omdat het bijna niet te doen is als je veel bloggen volgt. Als ik iets te vragen of te zeggen heb over een reactie schrijf ik dat op het blog van diegenen of ik schrijf even een mailtje.
   Maar je vraagt mij of je tussen de regels door leest of ik de kleurigheid bij je thuis maar niets vindt?
   Nou, in tegendeel. Het is heel fleurig bij jou en kleurig. Dat vind ik mooi en je durft helemaal je eigen richting te volgen. Dat vind ik mooi!
   Wat ik bedoelde is als ik dat bij mijzelf zou toepassen ik teveel prikkels krijg en er onrustig van wordt in mijn hoofd. Net zoals ik overgevoelig ben voor geluid. Ik heb een whiplash.
   Dus niets ten nadele van jouw huis. Ik bewonder het en vind het minstens zo gezellig als al die huizen met (diep)grijs en weinig of dezelfde kleuren accessoires. Dat vind ik somber.
   Ik maak nu de scheiding tussen mijn grote tafel en mijn zithoek. Mijn tafel mag kleurig worden en mijn zithoek blijft rustig! Zeg maar een compromis!
   Ik hoop dat ik het zo beter heb verteld.

   Liefs, Gerry

   Verwijderen
 11. Dat is wel heel erg fijn, dat die man zijn woord hield! Wat een doek zeg, enorm! Ik ben heel benieuwd wat voor bestemming die zal gaan krijgen... En zo ook de stofjes, zo vrolijk weer allemaal bij elkaar. De ranonkels zijn prachtig, leuk dat je dochter daar ook al mee thuis kwam. Ik geloof dat mijn dochter nog niet zo mijn smaak te pakken heeft, hihi (hoeft ook niet hoor). Het is wel jammer dat ze ook van chocolade houdt, dan kan ik het niet lekker in m'n eentje opeten, hahaha! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gaaf doek zeg! En je stofjes zijn ook superleuk. Ben benieuwd wat dat allemaal gaat worden. Van Ranonkels wordt ik echt altijd vrolijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhh dat doek lijkt me mega gaaf aan een lege wand(aldus voor je dochters appartement,mits zij het ook mooi vind natuurlijk)Zonde om nu al de schaar in te gaan zetten....dat kan altijd nog eens later als hij alsnog 'afgedankt'zou mogen worden ;-).Ook bijzonder dat je dat kreeg inderdaad....vaak is het antwoord als je iets dergelijks zou vragen dat het weer hergebruikt word in een andere vestiging een keer en dat het heel duur reclame materiaal is,dus echt mazzel!Die foto van jou op het doek vind ik trouwens ook geweldig leuk en daar sta je goed op trouwens....en ja zou ik bijna vergeten te zeggen dat ik die turqouise stof met bloemen en vogels helemaal top vind....ben benieuwd naar je creaties van deze stoffen!


  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wow, dat doek is geweldig! Ik zou ook nog eventjes wachten met die schaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. ow ik ben gek op ranonkeltjes, ik zag ze net bij de AH maar heb me ingehouden want pas plantjes gekocht. Ben fan van je turquoise stof met vogel én van je Rembrandt, tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat bijzonder om zoiets te krijgen.
  Ik zou er voorlopig niet de schaar inzetten,maar mooi ergens ophangen.
  Wat een blikvanger zal dat zijn,zeg.
  En wat een prachtige ranonkels.

  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Haha, hoe kom je erop? gaaf zo'n grote poster! Je past er prima bij :) En een stoffenspektakel, dat lijkt me nou ook echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik blend helemaal into the picture. Wat stom dat ik niet eraan gedacht heb mijn gouden-eeuwse- outfit te dragen!
   En een stoffenspektakel, is dat niet iets voor alle handwerksters? (alleen opletten dat je er niet tijdens de drukte uitkomt, ik ben pas tegen sluitingsuur gegaan)

   Verwijderen
 18. Eerst nog eens goed nadenken vooraleer je je schaar zet in de megagrootmooieposter! Ik zou het niet durven! Ben toch benieuwd wat je ermee gaat doen of maken!
  Mooi die ranonkels! Maar je stofkes zijn helemaal prachtig! Vooral die blauwe met de bloemen en vogels! whow!
  't Stoffenspektakel haal ik niet dit jaar... in Mechelen tijdens het Hemelvaartweekend en dan zijn we d'r niet. Jammer.
  Maar zoals Vee zegt Maastricht is ook de max. Op vrijdagvoormiddag!
  Succes met je zaaisels!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een geweldig doek. Ik ben benieuwd of je het ook echt gaat gebruiken voor een kattenhuis en wat het resultaat dan gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijke foto's met dat grote doek ! Hugo lijkt wel in de gordijnen te hangen - is er dan ook iets leuker voor een kat ? Ook jij gaat er helemaal in op en straalt helemaal ! Toch maar opletten voor die kwiet achter je die dat glas tegen je hoofd dreigt te slaan !
  Super stofjes vond je op het spektakel ! Die met de vogeltjes zijn mijn favorieten !
  Ik kom mezelf ook wel eens tegen hier, en herken dan hetzelfde soort grapjes bij de zoon. Best leuk, we lachen dan ook heel wat af !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Its is a fabulous piece you could stretch it over a frame to get a better view. How nice to be given such a wonderful piece.
  I love the turquoise/ blue fabric - really lovely selection of colours..what will you make?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...