zaterdag 28 februari 2015

Eland aardbei en knutselwerk

 
Aardbei die me aan een eland doet denken.
Vraag met niet waarom.
Zien jullie het ook?
Of ligt het aan mij?
 
Ondertussen is mijn postzegeldoos al een poos klaar.
Ik vergeet ze voortdurend te tonen.
Nog eens heel  dikke dankjewel aan Esther, Carla en Susan
voor de geweldige zegels!


Bovenstaande foto en de stapels onder de kast van onderstaande foto hebben te maken
met cadeautjes in de maak
voor vier blogvriendinnen,
ik vrees dat ik het misschien niet haal,
iets te veel hooi op mijn vork genomen,


 
Foto boven was gisteren, licht ander perspectief omdat het van bij de buren is genomen.
De ondergaande zon schijnt zo mooi in hun green house
dat het lijkt alsof daar een feestje aan de gang is
(de tomaten zetten samen met de bonen de bloemetjes buiten...)
 
 
En ja, ik weet het, we verzuipen hier in de kussens maar het
borduurwerk vond ik in de kringwinkel
en dan heb ik er gewoon een pomponrand omheen gehaakt
 
Het kussen is nog plat,
nu nog een achterkant en vulsel zoeken.
 


 
Mijn lievelingsboeket is een combinatie van zoveel mogelijk verschillende
kleuren (en liefst ook allemaal verschillende soorten bloemen,
maar dat laatste is niet goed gelukt):


 
Deze namiddag een gezelschapsspel met echtgenoot
en onze twee kinderen gespeeld.
Het was extreem lekker in de eetkamer met de zon
de hele tijd erbij.
Heb er warm van gekregen.
 


 

32 opmerkingen:

 1. Met uw kleurig boeket te zien, krijg ik spontaan zin om in de auto te springen en naar de bloemist te rijden. Jammer genoeg te moe om mijn gat nog te bougeren vanavond (jaja nie lachen, ik weet het, maar huisvrouwen kunnen ook moe zijn na een hele dag thuis werken... Diepvries zit vol soep, beschuiten zijn gebakken, een hoop kasten zijn opgeruimd, De Man en de ezels zijn gevoederd ;-)))
  Uw kussen is een schoontje !! Ik durfde op IG al niet vragen waar ge dat schoon tapisserieke vandaan had ! Nondedju weeral te laat in de kringloop... 't is toch godsgeklaagd ;-)... Ofwel heb ik er over gekeken, had afgelopen week alleen maar ogen voor namaak-hümmelkes (yep, het is weer zover, kitsch-attack ten huize Little Birdie. Hebt ge De Man niet horen zuchten tot aan den andere kant van Hasselt ?)

  En als het een troost mag zijn, het ligt niet aan u. Heel zeker een aardbei-eland. Of is het eland-aardbei ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oef! Wat een opluchting dat jij de eland ook in de aardbei ziet!

   Ik weet al niet meer uit welke kringwinkel het kussen komt, 't is niet zeker dat je erover hebt gekeken. Momenteel zijn de stageweken op school in volle gang, dat betekent dat ik heel Limburg rondrijd om studenten te gaan observeren, en als ik dan voorbij een kringwinkel kom, ga ik natuurlijk heel hard op de rem staan!

   Gebakken beschuit klinkt goed, dat heb ik nog nooit gemaakt, is dat zo in de versie van "verloren brood"? De zoon stoefte daarover vroeger altijd als hij van een scoutskamp kwam maar hij is er nooit in geslaagd om uit te leggen hoe het precies moet, ik weet alleen dat het iets met gebakken beschuiten is.

   Verwijderen
  2. De beschuit die ik gebakken heb, is zelfgemaakte beschuit, dus niks met bestaande beschuitjes; het is iets typisch zuid-afrikaans. In 't Engels heten ze (geloof ik) "rusks". Ik ben er zo een beetje zot op ;-)...
   Moet maar eens googelen op "gesondheidsbeskuit resepte" !

   Dus als gij momenteel Limburg aan 't onveilig maken zijt tijdens de stageweken, moet ik dus geen moeite doen om eens langs te gaan in de kringlopen, zeker ? ;-))))

   Verwijderen
  3. vind hier bosbessie beskuit:
   Sif die meel, koeksoda en sout saam. Voeg die semels, rosyne, saad, bosbessies en suiker by. Klits die eiers en karringmelk saam en voeg om die beurt met die gesmelte botter by die droë bestandele. Meng goed saam. Vorm in balletjies en pak in twee gesmeerde panne van omtrent 24 x 34 cm. Bak omtrent 40min in’n voorverhitte oond teen 180°C. Keer uit op draadrakke om af te koel. Breek in stukke en droog oornag of 6-8ure teen 50°C.

   Dat zou wel eens de nieuwe topper in huize Dachshund kunnen worden....

   Bedankt voor de tip.

   P.S. Ze geven het recept wel voor 90 beschuiten. Zou dat niet een tikkeltje veel zijn?

   Verwijderen
  4. Als ge het droogproces goed uitvoert, kunt ge die beschuit tot drie maanden bewaren in een goei koekentrommel - maar ik denk dat de beschuit veel sneller dan dat op gaat zijn ;-)
   Tip voor het droogproces : 50gr gaat niet hoog genoeg zijn, ik droog de mijne 8 uur, op 75gr minimum. Het moet echt goed droog zijn (is hard om te eten, bijt uw tanden nie kapot ;-)), en ne echte Afrikaner sopt zijn beskuit in zijne koffie. Daar pas ik liever voor (ge kunt u al wel voorstellen wat dat in uw tas koffie veroorzaakt !)
   Beskuit was oorspronkelijk bedoeld als "padkos" - eten voor onderweg dus - en ge zult nog wel merken, het is super efficiënt om honger lang weg te houden !

   Verwijderen
 2. Ik zie zeker een eland in de aardbei. Als kind hadden wij tegeltjes op het toilet. Oranje gevlamd (jaren 70) en daar zag ik in een bepaald tegeltje een hele enge heks. Ik wilde er niet naar kijken maar mijn blik werd er toch naar toe getrokken. Je snapt, ik zat daar nooit op mijn gemak. Ik vind het een prachtig boeket en het kussen wordt ook al zo mooi. Geniet van het weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat toevallig, bij mijn moeder hing vroeger zo een heks op een bezemsteel in de veranda. En mijn zoon was daar als kind enorm bang van en durfde niet in de veranda te komen. Dat was in de periode dat hij ooit bij mijn ouders moest gaan logeren omdat ik in het weekend werkte, en hij heeft hen dat nooit durven zeggen, jaren later is het eruit gekomen....

   Verwijderen
  2. Dat vind ik heel sneu voor jouw zoon. Dat is akelig als je klein bent. Bij mijn tante Bets hing zo'n heks op de logeerkamer. Echt een engerd. Gelukkig sliep ik daar met mijn moeder en zusje. Maar als zij er niet geweest waren........ brrrrr!

   Verwijderen
 3. Moet ineens aan dat mopje denken van die aardbei. Weet je waarom die zo rood ziet?
  Hij schaamt zich voor zijn pukkels! :-)))
  Mooie kleurrijke post, je hebt je best weer gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. wat fijn dat jullie het allemaal zien!
   Mijn huisgenoten verklaarden me gek

   Verwijderen
 5. Ik stel je nog meer gerust! Ik zie het ook! Bij de aardbei! Alhoewel...misschien pas omdat je me er attent op maakte... dan telt dat niet zeker? Zeg die beschuiten van ons Ingrid...??? Rare toestanden...Karringmelk? Dat zal wel botermelk zijn zeker... ik ben al blij dat het een recept voor jong en oud is! Ik ga me er niet aan wagen want gegarandeerd loopt dat mis!
  Zeg cadeautjes voor 4 blogvriendinnen? Ik heb zelfs nog geen idee!!!!!!!!!!!! Stressen is dat hier!!!! :-((((
  Jong, je kussen wordt alweer super,,, je foto's met al dat zonlicht zijn geweldig.... die bloemen ook superstgeweldig.... ja, in plastiek verpakt? Mag niet meer ten huize Onliemie.... nie te doen hé jong... ik weet het nu al...ik ga dat echt niet kunnen volhouden.... doeme toch en ik mag echt niet onderdoen voor de dochter!!! Moeilijk!!
  Maar ik kom elke dag eens naar jouw boeketten kijken en dat maakt dan alles een beetje goed! Een heel klein beetje wel maar!
  Fijne zondag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Karringmelk is botermelk, goe zo sjoeke !
   Enne, simpel dat dat is, die beschuit, echt waar ! Als ík dat kan bakken, kan iedereen dat !!

   Alhoewel... Ik moest ineens aan uwe tulband van Ymme denken...
   Hihihi sooooorrrryyyyyy sjoeke.....

   Zeg, wat die bloemekes betreft, ge kunt toch ook gewoon naar de bloemist gaan, uw bloemekes kiezen, en vragen dat ze er alleen een rekkerke rond doen, en gene plastiek ?

   Verwijderen
  2. Goed Ingrid, van de bloemen, dat wou ik zo ook al zeggen.

   Zeg, Kris en hoe doe je dat met die fruitbakskes in de winkel: blauwe bessen, aardbeien, frambozen, ik koop ze bijna elke dag en zou er niet zonder kunnen. Het lijkt me moeilijk een fruitwinkel te vinden waar je die bessen zonder plastic vindt, niet? Dat is niet te doen, joeng, heel lovenswaardig maar gaan er niet veel fijne zaken aan jou voorbij? Van mij mag je stoppen!

   Verwijderen
  3. Ge wilt niet weten hoeveel fijne zaken er aan me (ons) voorbij gaan... Hoe ik dat in de zomer ga oplossen weet ik nog niet...soms zijn die wel in zo'n groen kartonnen bakske te koop...voorlopig eten we mango, peren ,appelen, kiwi, sinaasappelen.... neen geen bananen...die zijn hier ook in plastiek verpakt... moet je mij eens uitleggen waar dat nu goed voor is! Enne bloemen kan inderdaad zo.... er is hier een bloemenzaak die de bloemen ecologisch verpakt! Nu gij! En op de markt zijn de tulpen ook in papier...dus dat kan ook... ik moet alleen op de markt geraken... en ik zit momenteel alleen maar pinterest af te schuimen!!! :-(
   En Orens! Durf nie met mij lachen hé jong! Durf nie hé!

   Verwijderen
 6. Hihi ik zag er eerst een eland in en toen pas een aardbei.
  Leuke postzegel-doos. Lief dat aandeel van medeblogsters.
  Mmmm ben benieuwd naar je verrassingen. The preview verraad alleen het materiaal het kan nog alle kanten op met jou....
  Leuk Dashhoundrandje om je kussen, geen vulling?
  Dan doe je toch gewoon weer laag over een bestaand kussen :-)
  Het Rome borduurwerkje mag je houden, eens gegeven blijft gegeven. Klopt dat ik toen nog niet naaide, daar heb je mazzel aan ;-) maar zonder jouw inspiratie had ik nooit aan het quilten begonnen, het is je van harte gegund.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja,ik zie het ook...een aardbei - eland.
  En wat mooi,de postzegeldoos.
  Ik zie bij je bloemen een zebra staan,.
  Precies zo een,heb ik ook eentje gehad.

  Nog een fijne zondag
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kwam jouw zebra ook van Tanzania?
   En waar is ze nu?
   Terug naar land van herkomst?

   Verwijderen
 8. Ja hoor, zelfs ik zie het en het schijnt dat ik niet zo heel veel fantasie heb haha... Dus het moet wel zo zijn...
  Wat gaat dat ook weer een mooi kussen worden zeg... Super, maar dat komt ook door die mooie rand, dat had het net nodig...!
  Ik wens je een heerlijke zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een eland met een spits kopske, zeer zeldzaam ! Uitzonderlijk van smaak ook naar het schijnt :-)
  De postzegeldoos is wel een gevaar op de werktafel, veels te uitnodigend om weg te dromen, bestemmingske kiezen uit postzegel 1, protagonist uit postzegel 2, en nog wat bijkomstigheden uit zegeltje 3; en hopla .... de verhalen onstaan ! (en het schoolwerk loopt vertraging op).
  Teveel hooi op de vork ? Dat kunt ge eenvoudig oplossen : minder hooi of een grotere vork nemen ;-)
  Blogvriendinnen zijn volgens mij ook altijd blij te maken met een doe-het-zelf-pakketje .
  Het kussen in wording, de zonsopgang, te boeketten : heerlijke zonovergoten kleurrijke Dachshundstijl !
  Puur genieten.
  Het spelletje met de kinderen, heerlijk, hopelijk blijven de gruttekes dat ook doen als ze wat ouder zijn... Wie heeft er gewonnen ?
  Maar het allermooiste is het zinnetje "de tomaten zetten samen met de bonen de bloemetjes buiten..."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik vrees dat het hooi er al is,
   en een grotere vork vind ik niet meteen :)

   Verwijderen
 10. Oh wat een heerlijke blogpost alweer en ook genieten van de leuke commentaren heen en weer onder je blogposten whahaha helemaal super. Volgens mij gaat dat wat heel moois worden voor die blogdinnen en oh hou van je kleurenpalletten en je eland aarbei... Leuk dat je even een berichtje achterliet toen je op bezoek kwam. Ik geniet ook heerlijk van ons huisje (eergisteren een foto van een gedeelte van de huiskamer en eigenlijk houdt ik het verder rustig in huis want er liggen al genoeg ideëen...lees rommel...door het huis ;)). Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oops nu ben ik helemaal de postzegeldoos vergeten hihi. Graag gedaan hoor lieverd! Je hebt er in ieder geval een mooitje van gemaakt!

   Verwijderen
  2. dan kom ik zo dadelijk nog eens buurten in je huiskamer van eergisteren!

   Verwijderen
 11. Je hebt gelijk, een eland met een rode neus !
  Het borduurwerk is supermooi geworden met de rand.
  Zonnige foto's, laat de lente maar komen.
  Nog een fijne zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk dat jij soms meer uren hebt in ene dag dan wij ;) Jij bent een felle hoor! Komt dat van al die bossigheid ;)
  Fijne zondag!
  liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het borduurwerk is leuk en dan heb je je eigen touch eraan gegeven, Je kunt het ook als kleedje blijven gebruiken en zo hier en daar eens over draperen.
  De zonfoto is weer prachtig!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O, ik snap wel dat je dit borduurwerk nog hebt meegenoemebn. En ach, kussens heb je toch nooit genoeg!?
  Ik vind je postzegeldoos erg leuk geworden. Creabea. Ook hier was het prachtig weer gisteren. Heerlijk! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat het jouw gaat lukken alles af te krijgen ....zeer hoge productie daar bij jouw ,ziet er veelbelovend uit je maakt me nieuwsgierig.
  en in antwoord op je vraag of ik me in mijn vest hul voor de foto ....wie weet.....!!!ha ha, fijne week groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een prachtige luchten zie jij daar telkens weer zeg!I'm a bit jealous!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ahh, van je kleurrijke stoffenvoorraad word ik helemaal vrolijk!
  Je bloemetjes staan mooi te bloeien, je cadeautjes in de maak, gezellig bezig daar!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...